Složení čokolády a nutriční hodnoty
Ve všech našich produktech používáme výhradně belgickou čokoládu Barry Callebaut. Z jejich nabídky jsme pro Vás vybrali ty nejkvalitnější druhy – 4 druhy single origin čokolád, speciální druhy – ruby a karamelovou čokoládu a také 3 nejvíce oblíbené druhy: mléčnou čokoládu s přírodní vanilkou, hořkou čokoládu 72% a lahodnou bílou čokoládu s množstvím kakaového másla.
Čokoládové pralinky jsou vyráběny z výše uvedených druhů čokolád a plněny také originálními belgický krémy a náplněmi od Barry Callebaut. Čokolády a náplně od Barry Callebaut jsou používány i v těch nejluxusnějších světových restauracích.
Více o historii všech druhů můžete najít na: https://www.callebaut.com/cs-CZ/cokolada/historie.
Certifikát kvality Wieze zde.
Všechny níže uvedené druhy se vyrábějí z kakaových bobů vykupovaných dle 100% udržitelného programu Barry Callebaut COCOA HORIZONS (www.cocoahorizons.org).
Na rozdíl od některých jiných firem netvrdíme, že vyrábíme vše sami od kakaových bobů . Velmi často se jedná jen o marketinkový trik a prodej těchto čokolád tvoří maximálně 10% jejich výroby, pro zbylé produkty používají levnější čokolády zahraničních dodavatelů.
Mléčná čokoláda s přírodní vanilkou
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko (14%), kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně 35 %.
Průměrné výživové hodnoty / 100g : energetická hodnota 2357 KJ/ 563 kcal, bílkoviny 7,0 g – sacharidy 50,9g – z toho cukry 49,9g – tuky 36,2g z toho nasycené.mastné kyseliny 21,8g – vláknina 2,0g – sůl 0,21g. Trvanlivost min. 12 měsíců od dodání.
Extra hořká čokoláda 72%
Složení: kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně 72 %.
Bílá čokoláda
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko (13%), emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka. Obsah kakaového másla nejméně 27%.
Průměrné výživové hodnoty / 100g : energetická hodnota 2269 KJ/ 542 kcal, bílkoviny 7,2 g – sacharidy 53,7g – z toho cukry 52,7g – tuky 32,2g z toho nasycené.mastné kyseliny 12,6g – vláknina 4,0g – sůl 0,11g. Trvanlivost min. 12 měsíců od dodání.
Ruby čokoláda
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko (18%), sušené odstředěné mléko, kakaová hmota, emulgátor: sójový lecitin, kyselina citrónová, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně 48%.
Průměrné výživové hodnoty / 100g : energetická hodnota 2356 KJ/ 563 kcal, bílkoviny 9,3 g – sacharidy 49,6g – z toho cukry 48,5g – tuky 35,9g z toho nasycené.mastné kyseliny 21,5g – vláknina 0,7g – sůl 0,27g. Trvanlivost min. 12 měsíců od dodání.
Karamelová čokoláda
Složení:kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko (16%), mléčný cukr, sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, karamelizovaný cukr 2 %, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka, sůl. Obsah kakaového másla nejméně 31%.
Průměrné výživové hodnoty / 100g : energetická hodnota 2388 KJ/ 571 kcal, bílkoviny 8,0 g – sacharidy 50,8g – z toho cukry 50,3g – tuky 37,1g z toho nasycené.mastné kyseliny 22,5g -sůl 0,51g. Trvanlivost min. 12 měsíců od dodání.
ČOKOBONBONIÉRA
Bílá s kokosovou náplní:
cukr, kakaové máslo, rostlinný tuk, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko,mléčný cukr, emulgátor : soja lecithin, kokosová příchuť, přírodní vanilka. Obsah kakaového másla v bílé čokoládě nejméně 27%.
2269KJ/542 kcal – bílkoviny 7,2g – sacharidy 53,7g – z toho cukry 52,7g – tuky 32,2g z toho nasys.mastné kyseliny 12,6g – vláknina 4,0g – sůl 0,11g
Hořká s karamelem:
kakaová hmota, glukózový sirup, cukr, kakaové máslo, slazené kondenzované mléko, plně hydrogenovaný kokosový tuk, sůl, emulgátor : soja lecithin, přírodní vanilka, emulgátory : mono a diglyceridy mastných kyselin. Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě nejméně 55%.
2296KJ/549 kcal – bílkoviny 5,2g – sacharidy 46,0g – z toho cukry 43,3g – tuky 36,2g z toho nasycené .mastné kyseliny 21,7g – vláknina 8,2g – sůl 0,01g
Hořká s pomerančovou náplní:
kakaová hmota, cukr, rostlinný tuk, kakaové máslo, sušené odstředěné mléko, mléčný cukr, glukózový sirup, pomerančový koncentrát, emulgátor : soja lecithin, barvivo : betanin, mrkvový koncentrát, pektin, koncentrát z černého rybízu, antioxidant : sodium metabisulfite, přírodní vanilka.
Obsah kakaové sušiny v hořké čokoládě nejméně 55%.
2373KJ/567 kcal – bílkoviny 5,0g – sacharidy 48,7g – z toho cukry 46,9g – tuky 37,9g z toho nasycené .mastné kyseliny 20,6g – vláknina 4,9g – sůl 0,05g
Karamelová s likérovou náplní :
kakaové máslo, cukr, sušené plnotučné mléko, smetana, mléčný cukr, sušená syrovátka, sušené odstředěné mléko, alkohol 2%, karamelizovaný cukr, emulgátor : sójový lecitin, přírodní vanilka, sůl. Obsah kakaového másla v karamelové čokoládě nejméně 31%.
2178KJ/521 kcal – bílkoviny 6,8g – sacharidy 47,5g – z toho cukry 47,2g – tuky 32,2g z toho nasycené .mastné kyseliny 19,5g – sůl 0,36g
Mléčná s kávovou náplní:
cukr, kakaové máslo, rostlinný tuk, sušené plnotučné mléko , mléčný cukr, kakaová hmota, káva 1,5%, sušená syrovátka, mléčný tuk, emulgátor : sója lecithin, přírodní vanilka.. Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě nejméně 35%.
2356KJ/563 kcal – bílkoviny 5,3g – sacharidy 54,6g – z toho cukry 53,1g – tuky 35,4g z toho nasyc.mastné kyseliny 19,2g – vláknina 1,7g – sůl 0,16g
Mléčná s lískooříškovou náplní:
cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko , lískový oříšek, kakaová hmota, sušená syrovátka, mléčný tuk, emulgátor : sója lecithin, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě nejméně 35%.
2375KJ/568 kcal – bílkoviny 6,5g – sacharidy 49,9g – z toho cukry 48,3g – tuky 37,2g z toho nasyc.mastné kyseliny 19,1g – vláknina 2,8g – sůl 0,17g
Mléčná s mandlovou náplní:
cukr, kakaové máslo, mandle, rostlinný slunečnicový tuk, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, kakaová hmota, sušená syrovátka, mléčný tuk, mléčný cukr, sója lecithin, přírodní vanilka.Obsah kakaové sušiny v mléčné čokoládě nejméně 35%.
2269KJ/542 kcal – bílkoviny 7,2g – sacharidy 53,7g – z toho cukry 52,7g – tuky 32,2g z toho nasys.mastné kyseliny 12,6g – vláknina 4,0g – sůl 0,11g
Ruby s jahodovou náplní:
cukr, kakaové máslo, rostlinný tuk, sušené plnotučné mléko, sušené odstředěné mléko, mléčný cukr, glukózový sirup, jahodový koncentrát, emulgátor : soja lecithin, barvivo : betanin, mrkvový koncentrát, pektin, koncentrát z černého rybízu, antioxidant : sodium metabisulfite, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny v ruby čokoládě nejméně 48%.
2269KJ/542 kcal – bílkoviny 7,2g – sacharidy 53,7g – z toho cukry 52,7g – tuky 32,2g z toho nasys.mastné kyseliny 12,6g – vláknina 4,0g – sůl 0,11g
Single origin čokolády
Hořká čokoláda MADAGASCAR 67,4 %
Madagaskar, který se nazývá také „Velký červený ostrov“, je skutečnou pokladnicí pro některé ze světových nejvýjimečnějších příchutí a složek: vanilka, tabák, koření, exotické ovoce… Zde vypěstované kakao odhaluje velmi intenzivní zaoblenou a sladkou chuť s temperovanou hořkostí. Je doplněna osvěžujícími, středně kyselými příchutěmi a ovocnými tóny, které připomínají maliny, bobule jalovce, citrusové plody a zralé žluté ovoce, jako např. meruňky a ananas.
Složení: kakaové boby Madagascar, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně 67,4 %. Průměrné výživové hodnoty / 100g : energetická hodnota 2296 KJ/ 549 kcal, bílkoviny 7,9 g – sacharidy 33,4g – z toho cukry 29,5g – tuky 39,5g z toho nasycené.mastné kyseliny 23,7g – vláknina 12,5g – sůl 0,02g. Trvanlivost min. 12 měsíců od dodání.
Hořká čokoláda ECUADOR 70,4 %
Tato tmavá čokoláda chutná velmi zaobleně a přináší vám intenzivní kakaové chuti s hlubokými praženými tóny a mnoha ovocnými a kyselými příchutěmi. Náznaky rumu, whisky a tabáku poskytují této čokoládě velmi lahodný, zaoblený a vyvážený charakter.
Složení: kakaové boby Ecuador, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně 70,4 %. Průměrné výživové hodnoty / 100g : energetická hodnota 2328 KJ/ 557 kcal, bílkoviny 8,2 g – sacharidy 30,5g – z toho cukry 26,5g – tuky 41,4 g z toho nasycené.mastné kyseliny 24,8 g – vláknina 13,0 g – sůl 0,02g . Trvanlivost min. 12 měsíců od dodání.
Mléčná čokoláda ARIBBA - ECUADOR 39,0 %
Příběh Arriba se datuje až do 19. století: jednoho dne narazil švýcarský výrobce čokolády cestující po řece Guayas v Ekvádoru na jedinečné druhy kakaa. Toto kakao, odrůda Nacional s jedinečným aroma, bylo rychle pojmenováno Arriba podle oblasti povodí, kde bylo vypěstováno.
Dodnes je odrůda Nacional pěstovaná v oblasti Arriba velmi vyhledávaným druhem kakaa, přičemž těží z výjimečně intenzivní kakaové chuti s komplexním aroma.
Mléčná čokoláda Arriba Callebaut® odhaluje intenzivní tělo praženého kakaa s hojností sladkých karamelových tónů a jemnými ovocnými podtóny.
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko (21%), kakaové boby Ecuador,sušené odstředěné mléko, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně 39 %. Průměrné výživové hodnoty / 100g : energetická hodnota 2397 KJ/ 573 kcal, bílkoviny 9,1 g – sacharidy 44,4g – z toho cukry 43,3g – tuky 39,0g z toho nasycené mastné kyseliny 23,5 g – vláknina 2,8 g – sůl 0,24 g. Trvanlivost min. 12 měsíců od dodání.
Mléčná čokoláda JAVA 32,6 %
Tato čokoláda s původem vyrobená z lehkých bobů Criollo s lehkou příchutí pěstovaných a sklizených na Jávě vás nejprve překvapí svou světlou barvou, jemnými příchutěmi kakaa a karamelu. Pak odhalí osvěžující kyselé tóny žlutého ovoce, jako např. banánu a ananasu.
Složení: cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko (21%), kakaové boby Java, emulgátor: sójový lecitin, přírodní vanilka. Obsah kakaové sušiny nejméně 32,6 %. Průměrné výživové hodnoty / 100g : energetická hodnota 2345 KJ/ 561 kcal, bílkoviny 6,6 g – sacharidy 52,5g – z toho cukry 51,5g – tuky 35,4g z toho nasycené mastné kyseliny 21,3 g – vláknina 2,0 g – sůl 0,19 g. Trvanlivost min. 12 měsíců od dodání.